Andreia Ioana Cismasiu | Havas Művészeti Ügynökség és Galéria

Andreia Ioana Cismasiu

Cismasiu Andreia Ioana – született 1979. szeptember 5-én, Tordán, Kolozsvár megyében, Romániában.
- Cismasiu Andreia Ioana – született 1979. szeptember 5-én, Tordán, Kolozsvár megyében, Romániában.
2003 – ban végezte a Kolozsvári Képzőművészeti Egyetemet, Fotó és Videó szakon
2011 – ben mesterdiplomázott ugyanezen a szakon
2005 – ben nyerte meg a Románia Képzőművészek Egyesületének
Ifjúsági Diját
2004 – ben kezdett el festeni autodidakta modon, egy nemzetközi művész telepen. Azóta is folyamatosan fest.
A mixed média tehnika a kedvenc művészi eszköztára és technikája. Mivel fotóművész az első művészi mesterdiplomája, így hűseges maradt alapvégzettségéhez,
amikor rátalált a kolázs, fényképátvitel technikára a festői művészi munkásságában. A munkái, a kompoziciói, a fotótranszfer használatával, akril-olaj technikával ötvözve, vászonra készülnek.
A kedvenc témálya a NŐ.
További főbb témák és szimbolumok a festményeiben: az állomvilág, a virág motivumok, a dekoratív jelek, szimbólumok, híres személyiségek, és maga a férfi.
A művei által irja meg saját biográfiályát.
Több kiállitása volt Romániaban, közülük:
2023 The Flower Woman - Bukarest
2023 Divine feminine - Kolozsvár
2022 City Scapes – Kolozsvár
2014 Oldalok a naplómból – Book Art Expo 2011 Self – Kolozsvár, Budapest Ramada Plaza
Nemzetközi müvésztelepek:
2004 – D. Fleiss EW Artists Torda, Románia
2010 – Book Art Bienalle, Szatmár, Románia
2011 – D. Fleiss Art Sympo, Mallnitz, Ausztria
2011 – Art Sympo Privee, Balatonfüred, Magyarország 2012 - Art Sympo Privee, Balatonfüred, Magyarország 2013 – D. Fleiss Art Sympo, Erdőd, Románia
2013 – Symposium Graz, Ausztria
2015 - D. Fleiss Art Sympo, Mallnitz, Ausztria 2016 - D. Fleiss Art Sympo, Mallnitz, Ausztria 2019 – Simposium Kartnerhof, Mallnitz, Ausztria 2022 - Simposium Kartnerhof, Mallnitz, Ausztria 2023 - Simposium Kartnerhof, Mallnitz, Ausztria

A művész személyes hitvallása:
Munkáim általában a nőt jelenítik meg. A szépség, a szomorúság, a boldogság, az őrület, a titokzatosság, a varázslat, a nő minden érzése és hangulata. A nő a munkáimban én magam vagyok, valamint a világ összes többi nője. Mindannyian ugyanazt érezzük. Minden munkám a keletkezés pillanatáról beszél. Igazán személyesek, terápiásak, felemelőek és egyben dekoratívak is. Számomra az igazi műalkotás az, amelyet a falamra is akasztanék, olyan műalkotás, amellyel szívesen tölteném a szép napjaimat. Tehát a másik ok, amiért létrehozom őket: örömet szerezni általuk.

A fotózást a festészettel kombinálom. Ezt a technikát 2009 óta alkalmazom, folyamatosan fejlesztem, és nagyon szeretem. A munkáimban szereplő fotók személyes képek, engem is inspirálóak, amelyeket a magam módján újraértelmezek.

A színek számomra olyanok, mint a hangulatunk. Változást jelenítek meg általuk. Néha szeretek élénk színekkel dolgozni, néha sötétekkel. Festek, ha szomorú vagyok, festek, ha nagyon boldog vagyok. De mindig nagy örömmel csinálom. A festészet számomra meditáció.