Befektetési érvek és tanácsok | Havas Művészeti Ügynökség és Galéria

Befektetési érvek és tanácsok

5 érv,
amiért a kortárs művészet jó befektetés
01 Megfizethető
A magyar kortárs művészeti képek ára alacsony, gyakran a felhasznált alapanyagok árát sem éri el. A legtöbb jó nevű kortárs festő képe olcsóbb, mint egy bőrkanapé, tehát nem kell feltétlenül bankot rabolni ahhoz, hogy valaki ne egy közhelyes tucatnyomatot rakjon a falára, hanem egy igazi műalkotást.
02 Biztonságos
Az elmúlt ötven(!) évben a műtárgyak folyamatosan magasabb hozamot produkáltak, mint a tőzsdei befektetések. Nagyon csekély az esélye annak, hogy a megvásárolt képzőművészeti alkotásnak valaha is kisebb lesz az ára, mint amennyit eredetileg adtunk érte.
03 Támogatás
A kortárs magyar képzőművészek többsége sajnos 35 éves kora előtt otthagyja a pályáját, mert nem tud megélni abból a pénzből, amit a művészetével keres. Minden egyes forint, amiért kortárs képet vesz valaki, nagylelkű támogatás, ami segít abban, hogy a jövő tehetségei ne kallódjanak el. Ha úgy tetszik kortárs festmények vásárlásával egyben a jelenkor művészeti mecénásai is vagyunk.
04 Izgalmas esélyt ad
Minden képzőművészeti alkotás olyan, mint egy lottószelvény, ami soha nem jár le, hanem 4-5 évente újrasorsolják. Senki nem tudja előre megjósolni, hogy kiből lesz milliárdokat érő alkotó évtizedek múlva. Lehet, hogy a kép, amit vettünk, soha nem fog milliókat érni, csak gyönyörködni fogunk benne (ami azért nem kis dolog), de azért minden egyes képben ott az esély a lottóötösre. Gondoljunk csak Van Goghra, aki életében egyetlen képet sem adott el.
05 Egy új világba vezet
Aki kortárs képekkel kezd foglalkozni, egy izgalmas világba léphet be. A kortárs művészek többsége nem zárkózik el a személyes találkozás elől sem – a legtöbben kifejezetten örülnek annak, ha a vásárlók elmennek a műtermükbe.
A Havas Művészeti Ügynökség és Galéria oldalai és az általunk szervezett kiállítások is rengeteg alkalmat nyújtanak arra, hogy megismerhessük a kortárs magyar festőművészek kiválóságait. A műalkotások pedig mindig hatással vannak az emberre: aki festményeket gyűjt, ezekről beszélget, ezzel foglalkozik, annak megváltozik az élete, új dimenziók nyílnak meg előtte.
"A Montmartre Wall Street-je"