Molnár-Göb Zoltán | Havas Művészeti Ügynökség és Galéria

Molnár-Göb Zoltán

"Ó te világ, engedd megérinteni partjaid s megízlelni kertjeid minden ízét …" /MGZ/

"Miért kell folyton magyarázni? Miért kell belemagyarázni bármibe is bármit? Miért kell mindig okot keresni és miért nem hisszük el, hog ami van ami létezik, az úgy és ott létezik, ahogy és ahol van. Mindenki mást lát mádt érez ezért tévútra vezet minden elemzés..." (Andy Warhol)

Molnár-Göb Zoltán vagyok, 61-ben születtem Győrben , az Iparművészeti Főiskolán 82-ben kezdtem a tanulmányaimat , majd 87-ben diplomát szereztem a belsőépítész tanszéken. 82-től Budapesten 95–től Budaörsön 2012–től Érden élek.

Festészettel, belsőépítészettel, arculat tervezéssel , rendezvénydekorációval és animációs háttértervezéssel is foglalkozom párhuzamosan. A festészet gyerek kori szerelmem és ez a kötődés meg is maradt , majd aztán minden erre épült. Mindig érdekelt és izgatott a képző és iparművészeti alkotások utóélete … hova kerülnek, miként válnak egy külső vagy belső tér szerves részévé . Innen jött a belsőépítészet a dekoratív vagy dekorációs festészet és a többi. A filmháttér tervezés később kapcsolódott és ez is nagy kedvencemmé vált mert itt megmozdul az addigi állókép, amely megint egy érdekes transzformáció volt számomra.

A reneszánsz nagyjai voltak első tanítómestereim majd később Barabás László, Alexovics László, Hefter László a főiskolán pedig Vámossy Ferenc, Király József, Rubik Ernő, Szrogh György és Jánossy György.

Festészetem központja az EMBER az EMBEREK és a TÉR. Önmagukban ,kapcsolatrendszerekben, egymásra hatásukban, reakcióikban, mozgásukban, némaságukban, anyagtalanságukban, átváltozásaikban, felismerhetetlenségükben…. és a végtelenségig sorolhatnám ami az ember és a tér körüli misztérium hálóját fonja…. de itt most nem teszem, inkább Önökre bízom……..

Ez a végtelen tenger, inspirációim tárháza.

Egyénileg is és két alkotó csoportban is tevékenykedem. Az egyik a Budaörs Galéria a másik a Hatok Csoport. Szerencsére számos kiállítással és jó néhány akcióművészeti eseménnyel büszkélkedhetünk . Kérem tekintsék meg képeimet és remélem a misztérium hálójának további összetevőit is megtalálják .