Lajos András önálló estje - Galéria-színházi est | Havas Művészeti Ügynökség és Galéria

Lajos András önálló estje - Galéria-színházi est

2024.06.29

Soóky László - "Papa különböző hangszereken hegedül" című színdarabja, Lajos András előadásában

Szeretettel hívjuk meg kedves vendégeinket a Havas Művészeti Ügynökség és Galéria történetében egyedülálló módon megrendezésre kerülő galériai színházi estünkre.

Ezúttal Miskolc város egyik méltán legkedveltebb művészének, Lajos András színművésznek önálló estjét tekinthetjük meg a miskolci művészeti galériánkban.

Az előadás címe: Papa különböző hangszereken hegedül
A darab szerzője Soóky László, a rendező Keszég László.

A darab egy kisebb időutazás keretén belül a felvidéki magyarság falusi életébe tekint be, sok-sok humorral, bensőséges érzelmekkel fűszerezve, amikor is a történet szerint néhányan elhatározzák, hogy alapítanak egy falusi Jazz-zenekart, csak éppen egyikük sem tud semmilyen hangszeren játszani, pedig a lakodalmakban várják őket…

Ebben a formában, a részben tematikus kiállítási “díszletek közt”, igazi művészeti galériai környezetben még soha nem került bemutatásra ez a színdarab, hiszen ezúttal az alkotások egy része reflektál majd a színpadon elhangzottak mondanivalójára. Ha úgy tetszik, egy különleges ősbemutatóra készülünk a különböző művészeti ágak ötvözésével.

Ami biztos, hogy szem nem marad szárazon és a rekeszizmainkat is alaposan igénybe vesszük majd. Sírunk és sokat nevetünk egyszerre. És bepillantunk majd egy vagy két ízig-vérig felvidéki falusi lakodalomba is.

Az előadás után a már tőlünk megszokott módon különleges italokkal és ételekkel vendégeljük meg kedves közönségünk minden egyes tagját.

Az állófogadás mellett, egy speciális tárlatvezetés során természetesen a valóságban is rácsodálkozunk majd a falakon függő műveken keresztül a bemutatott történet néhány aspektusára, hiszen kiállításunk néhány eleme szervesen kapcsolódik majd a színdarabhoz. Mi több, Lajos András színművész is bekapcsolódik majd a tárlatvezetésünkbe, melyet a kiállító művészekkel közösen tartunk meg.

Az est háziasszonya: Dr. Havas Csilla, a Havas Művészeti Ügynökség és Galéria alapító tulajdonosa, okleveles művészeti menedzser.

Várjuk önöket sok szeretettel!
Kezdő időpont:
2024. június 09. (vasárnap) 18:00
Helyszín:
Havas Művészeti Ügynökség és Galéria, Miskolc, Kazinczy u. 15.
Jegyár:
14,400 Ft